Food Body Mind

Heb je het boek FOOD BODY MIND al in bezit en zoek je de werkbladen of andere aanvullende informatie?

Het boek FOOD BODY MIND helpt je een eigen plan te maken voor gezond en lekker leven. De kern is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hoe je langer en gezonder leeft. De prettige bijwerking is dat je direct energieker, slanker en mentaal sterker wordt. FOOD BODY MIND helpt je van de ik-wil-meer-fase naar de ik-wil-beter-fase.

Het boek biedt je ondersteuning bij het maken van een persoonlijk plan. Je wordt door een heel proces geleid, waarbij een plan ontstaat voor gezond leven: fysiek én mentaal. Weg van alle hypes!

Dit boek is zo verhelderend! De schrijfster is geen voorstander voor een of ander dieet, maar weegt alle voors en tegens tegen elkaar af waardoor je zelf een persoonlijk leefstijlplan kunt maken….

Carolien (review Bol)

Compleet en praktisch boek, fijn dat het wetenschappelijk onderbouwd is. Wendy heeft een prettige schrijfstijl en het is niet belerend/betuttelend geschreven. Ook lekkere (plantaardige) recepten. Kortom: aanrader

Chriska (review Bol)

(…) Met een vitaal lichaam en een heldere geest leef je zoveel lekkerder. FOOD BODY MIND vertelt je hoe je dat doet. Helder geschreven, leest als een trein, goed onderbouwd en boordevol praktische oefeningen, tips en watertandende gerechten.

Martine (review Bol)

Wat mij bijzonder beviel tijdens het lezen was de opbouw van het boek. Het belangrijkste onderdeel is voeding, maar ook beweging en ontspanning komen aan de orde, een integrale benadering. Veel kennis wordt gedeeld maar het boek laat je niet in wanhoop achter wat je met al die kennis aan moet. Integendeel, het wordt samengevat in een eigen plan. De wetenschappelijke bronnen zijn indrukwekkend, maar toch leest het als een trein. Aanbevolen.

‘Fitter’ (review Bol)

Hoe gezond?

Fysiek en mentaal gezond wil voor mij zeggen dat je zo lang mogelijk in een zo goed mogelijke conditie leeft, lichamelijk én geestelijk. Niet alleen in de toekomst, maar vanaf nu. Het betekent dus niet perse dunner, gespierder of alleen langer leven, maar zo lang mogelijk ziektevrij en energieker te leven op een zo prettig mogelijke wijze.

Hoe gezonder je plan en je gedrag, des te beter je je voelt. En het aardige is dat je, als gevolg van dat gedrag, direct – nu dus – beter in je vel zit. En het mooie is: het is jouw plan, dus jij bepaalt zelf in hoeverre je daarbij vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, broodmijdend, suikervrij of alcoholvrij gaat leven.

De waarheid ligt immers in het midden en niet bij één dieet. Resultaat kan je alleen boeken als het voor jou praktisch uitvoerbaar is. Het boek biedt je dus relevante, gedegen wetenschappelijke informatie met daarbij concrete en praktische hulp om het te vertalen naar jouw leven.

FOOD

Wat heeft het lichaam nodig om te functioneren? In dit deel krijg je uitleg over de functie van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, mineralen, vitamines en bioactieve stoffen. Hoe voorkom je welvaartsziektes? Hoe word je zo oud mogelijk en blijf je tegelijkertijd jong? Wat zijn telomeren en wat is inflammaging? Tijdens het lezen ontwikkel je een eigen FOOD-plan. Uiteraard staan er in het boek ook recepten en ze zijn allemaal plantaardig. Niet omdat ik vind dat je vegetarisch of veganistisch moet worden. Wel omdat een groter aandeel plantaardige voeding één van de belangrijke pijlers is voor een gezond leven.

En uiteraard krijg je met de ontbijt-, lunch- en dinergerechten alle benodigde voedingsstoffen binnen!

BODY

Beweging wordt behandeld vanuit de visie dat een gezond lijf beschikt over conditie, kracht, balans en lenigheid. Praktische adviezen over het integreren van beweging in je dagelijkse routine. Gouden tips om met zo min mogelijk inzet tot een maximaal resultaat te komen.

MIND

Reken af met een crazy busy leefstijl. Na een inhoudelijke onderbouwing over mindfulness en zelfacceptatie, wordt in dit deel een plan beschreven met concrete meditaties, minimalisme en meer zen in je leven