tokoKen je dat gevoel? Dat je een mooie toko binnenstapt (in Amersfoort zit bijvoorbeeld een goede toko op het Julianaplein, Toko Qian Fu) en dat je denkt: ‘Geweldig!….Maar wat koop ik hier en wat doe ik ermee??’

Hieronder enkele tips:

1. Neem de tijd

Ga op je gemak naar de toko en neem de tijd, bijvoorbeeld een uur om rustig naar de producten te kijken. Lees ook wat op de verpakking staat. Het is niet altijd direct te vinden, maar op veel producten is een witte sticker geplakt waarop ook in het Nederlands staat beschreven wat het is en wat je ermee kan doen.

2. Koop gewoon eens wat

De meeste producten zijn goedkoop, koop gewoon eens wat. Iets wat je nieuwsgierig maakt. Zo kocht ik onlangs een groot pak gedroogd zeewier. Thuis heb ik het geweekt en een beetje geëxperimenteerd. De helft heb ik uiteindelijk weggegooid (mislukt receptje…), maar de andere helft heb ik mooi opgegeten! En…ik heb er een product bij waarmee ik gewoon kan werken.

3. Koop niet direct de toko leeg

‘Koop gewoon eens wat’ met de nadruk op ‘wat’. Sommige mensen kopen een berg rommel in en weten niet waar te beginnen. Niet handig en het demotiveert verschrikkelijk.

4. De toko verkoopt ook producten die je wel kent!

Thee, rijst, kruiden, vis, schaal- en schelpdieren, tofu, groenten, olie, sambal, etc. Leuk om ook die producten te proberen, soms zijn ze net anders dan die van bekend merk x bij de supermarkt en vaak ook véél goedkoper!

5. Let op E-nummers

Ik ben gek op de toko, maar allergisch voor bepaalde E-nummers en helaas helaas…in de toko vind je veel, héél véél E-nummers. Sommige geven geen enkel probleem, andere weer wel. Daar zal ik ook nog over schrijven. Voor nu: je kan Apps downloaden en boekjes kopen die je gewoon kan meenemen!

6. Wat in ieder geval kopen?

  • Tempeh! Recepten komen nog, voor nu is het goed te weten dat je tempeh prima kan invriezen.
  • Baking soda, hoe kon ik ooit zonder? Ook die zal je nog regelmatig terugvinden op mijn blog.
  • Gunpowder tea, gewoon omdat het veel lekkere thee voor weinig is.
  • Kruiden! Niet meer met je lijstje naar Albert Heijn, maar gewoon een collectie grote verpakkingen bij de toko kopen. Vooral: kurkuma, kaneel, kardemom, kummel, curry en verder alles wat lekker ruikt.

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!