green smoothieEen vriendin van me vroeg pas of ik haar niet eens kon leren om wat gezonder te gaan eten. ‘Begin nou maar gewoon met het ontbijt!’, zei ze. Dus, voor haar, bij deze: een heerlijk begin van de dag.

Het aardige is dat een heerlijk ontbijt je motiveert om uit bed te komen. Nooit bij stil gestaan, of wel? Natuurlijk is niet iedereen zo geobsedeerd door eten als ik, maar toch. Een fijn ontbijt maakt het opstaan toch gemakkelijker!

Kort na het opstaan drink ik een flink glas lauw water met een druppeltje appelciderazijn. Citroen kan ook, beide zuurtjes en het warme water zouden een reinigende werking hebben en ook zorgen voor een goede pH balans in het lichaam. Het brengt ook je metabolisme op gang.

Daarna neem ik een flink glas van mijn eigen groene smoothie. Hoewel we redelijk met de seizoenen mee ‘drinken’ en ook wel van variatie houden, zit er in zo’n smoothie bijvoorbeeld:

  • spinazie of andijvie
  • boerenkool
  • gember
  • kurkuma (ik meng dit als poeder met een heel klein beetje lijnzaadolie, omdat kurkuma alleen goed werkt als het opgelost is in olie)
  • sinaasappel/citroen
  • appel/peer/ananas
  • komkommer
  • bessen (zwarte bessen, frambozen, aardbeien)

Boerenkool, bessen en spinazie kan je gerust uit de vriezer halen. Vaak zitten daarin nog meer vitaminen dan in het verse spul!

En tot slot om mijn buikje lekker af te vullen…de enige echte ‘overnight oats’. Klik hier voor het recept. De eerste keer denk je ‘mwah’, de tweede keer denk je ‘hmmm, best lekker’ en na nog een paar keer kan je niet meer zonder!

Tot 12 uur heb je geen kind meer aan me.

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!