Bourgondiërs met een buikje

Gezond, slank en vitaal voor mannen

Ben jij een Bourgondiër met een buikje? Maken vrouw en kinderen er al vervelende opmerkingen over? Heb je je wel eens fitter gevoeld en ben je het zelf eigenlijk ook wel zat? Dan ben je klaar voor de ‘wasstraat’!

Wie gingen je voor?
Wendy Walrabenstein is geen onbekende en hielp al vele cliënten bij hun omslag naar een gezondere leefstijl. 

Geweldige begeleiding, antwoorden op al mijn vragen en het enthousiasme wat ze uitstraalde maakte dat ik er 100% voor ging.

Wendy werkt zeer georganiseerd en to-the-point maar neemt tevens de tijd om zich in mij en mijn hulpvraag te verdiepen. Ze is erg breed onderlegd en weet écht heel veel van voeding.

Een paar maanden geleden was het zo ver: in 7 maanden tijd ben ik 11 kilo afgevallen! En op een fantastische manier. Geen honger, geen ‘dieet’ gevoel, maar gewoon op mijn manier en wat bij mij past.

Jan Heemskerk (ooit een echte Bourgondiër met buik) schreef over zijn proces naar een fitte en slanke man het boek Als Jan het kan…. Jan werd in dit proces door mij begeleid.

Gezond leven? Dáár dacht Jan Heemskerk nooit een seconde over na. Jan was meer een man van het grote genieten. Véél genieten. Vaak genieten! Hier een biertje, daar een wijntje, kilootje varken van de barbecue. Toastje kaas, plakje worst, altijd feest of iets te vieren. Sporten, ho maar, veel te zwaar of toch geen tijd. Eigenlijk… een heel gewone Nederlandse man van zekere leeftijd.

Jan is intussen min 25 kilo, fit als een hoentje, drinkt nooit meer een druppel drank en heeft nog altijd vrienden!

Want inderdaad, als Jan het kan, dan kan jij het ook!

Daarom heb ik een programma specifiek voor mannen ontwikkeld. Hieronder vind je de details. Meedoen? Klik hier.

 

 

 

Programma voor mannen

Een individuele intake, vier effectieve en motiverende workshops, een persoonlijk evaluatiegesprek en een terugkom-event. Met deze basis kan je prima zelf verder.  

 

T

Waarom?

Niet om een paar jaar langer te leven. Immers je hebt het vast wel een keer gezegd: ‘Dan maar een paar jaar korter!’ Nee, je doet dit  omdat wetenschappelijk is aangetoond dat gezonde voeding, beweging en stress management ervoor zorgen dat je langer fit, energiek en ziektevrij leeft. De ervaring leert bovendien dat je de effecten al heel snel kan voelen. 

Doel

Het unieke programma ‘Bourgondiërs met een buikje’ is ontwikkeld door diëtist-onderzoeker Wendy Walrabenstein. Doel is dat je een persoonlijk leefstijlplan ontwikkelt. Geen dieet, maar gezond eten voor altijd, met ruimte voor ‘guilty pleasures’ en meer beweging en ontspanning op jouw eigen manier. 

R

Resultaat

Het resultaat is een blijvende gedragsverandering waar jij je prettig bij voelt en meetbare verbeteringen oplevert. Denk aan gewichtsverlies, een verbeterd cholesterol, lagere bloedsuiker-waarden, een lagere bloeddruk en minder buikvet. Hierdoor voel je je al snel beter, energieker, kan je meer aan en verlaag je het risico op allerlei enge welvaartsziektes.

Programma-overzicht

Individueel intakegesprek

We beginnen met een individueel gesprek met diverse metingen en een advies voor bloedonderzoek dat via de huisarts *) afgehandeld wordt. Tijdens het gesprek worden alle klachten, maar ook de medische geschiedenis besproken. Hierna besluit je ook of je je aansluit bij een groep (zie verder onder het kopje: hoe werkt het).

De intakegesprekken vinden plaats op afspraak in onderling overleg. Duur van het intakegesprek: 60 tot 90 minuten.

*) Voor zover deze kosten niet vergoed worden door jouw zorgverzekering, komen deze kosten voor eigen rekening. 

4 workshops

In groepen van maximaal 8 mannen zoals jij ga je leren hoe je jouw leefstijl kan verbeteren. Er wordt geen specifieke leefstijl opgelegd, het is juist de bedoeling dat je je eigen gezonde leefstijl ontwikkelt. Dat is namelijk dé manier om te zorgen dat het niet blijft bij ‘even snel een paar kilo eraf’, maar dat je stapsgewijs je gedrag duurzaam verbetert.

Tijdens de bijeenkomsten geeft Wendy je informatie over actuele wetenschappelijke inzichten over de relatie tussen leefstijl en gezondheid en leert ze je hoe je al die kennis ook om kan zetten in duurzame gedragsverbetering.

Het wordt allemaal heel praktisch benaderd. Zo ga je leren om je eigen planning te maken, leer je welke voeding goed, redelijk of gewoon slecht is. En uiteraard krijg je veel makkelijke recepten en adviezen om het allemaal ook uitvoerbaar te maken binnen in jouw drukke leven.

Locatie van de workshops:

Stadhouderslaan 77
3583 JE Utrecht

Data workshops

Voor de individuele intake, het vervolggesprek en het terugkom-event worden de tijden in overleg bepaald. Voor de 4 workshops kan je kiezen voor een maandagavondgroep of een vrijdagmiddaggroep. Aan jou de keuze wat je het beste past.

Data maandagavonden steeds van 19:30 tot 21:30

 • 4 februari 2019
 • 11 februari 2019
 • 25 februari 2019
 • 11 maart 2019

Data vrijdagmiddagen steeds van 14:00 tot 16:00 uur

 • 8 februari 2019
 • 15 februari 2019
 • 1 maart 2019
 • 15 maart 2019
Individueel vervolggesprek

Na de 4 workshops volgt een individueel, evaluerend gesprek om te onderzoeken hoe het precies met je gaat. Dit is het moment om bij te sturen en te verdiepen. Deze vinden plaats op afspraak in overleg.

Terugkom-event

Deze bijeenkomst vindt plaats op een samen te bepalen tijdstip, ongeveer 6 maanden nadat je de persoonlijke intake had. We vieren de successen, proeven elkaars beste recepten en presenteren ons plan voor de toekomst.

Investering

Jouw investering is 475 euro voor het complete programma, waarvan een deel gedeclareerd kan worden bij jouw zorgverzekeraar en – na verrekening met het eigen risico – vergoed wordt. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en je eigen risico kan jouw netto investering dalen tot slechts zo’n 300 euro.

Geef je daarom snel op voordat de groepen vol zitten!

Hoe werkt het?

Je doet bij opgave een aanbetaling van 75 euro, dit is voor het individuele intakegesprek. Na de opgave neemt Wendy contact op met je voor het maken van een afspraak. Het intakegesprek duurt 60 tot 90 minuten.

Na het intakegesprek heb je 3 opties:

 1. je start in een groep;
 2. je start met een individueel traject, of
 3. je start niet.

Je verbindt je pas aan een groep na het individuele intakegesprek. Als je na het intakegesprek eventueel afziet van deelname aan de groep ben je verder (buiten de aanbetaling) niets meer verschuldigd.