Pauline Korbeek

Vandaag schrijft Pauline Kortbeek een gastblog. Pauline is een gepassioneerde en getalenteerde diëtiste in opleiding. Zij blinkt vooral uit door haar heerlijke home made tussendoortjes. Zeer verantwoord en ook geschikt voor kinderen. Deze havermout-notenreep heb ik onlangs zelf geproefd, héérlijk!

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks

  • 200 gram havermout 
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 gram pompoen- en zonnebloempitten (mix)
  • 40 gram gebroken lijnzaad
  • 5 gekonfijte dadels
  • 150 ml warm water
  • 2 eetlepels gemengde notenpasta
  • Zout

havermout-notenreep

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • Eetlepel
  • Maatbeker
  • Snijplank
  • Weegschaal
  • Bakjes
  • Cakeblik
  • Bakpapier
  • Spatel

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 graden.

Doe de havermout, hazelnoten, amandelen, geraspte kokos, pompoen- en zonnebloempitten in de keukenmachine en mix het geheel tot een fijn meel.

Doe de ingrediënten daarna in een grote kom en voeg de gebroken lijnzaad en zout toe.

Ontpit de dadels en doe ze samen met het warme water in de mixer en mix het geheel tot een egale massa, totdat de dadels helemaal fijn zijn gemalen en er een gladde massa ontstaat.

Voeg het dadelmengsel bij de havermout en meng het goed. Voeg daarna ook de gemende notenpasta toe en zorg ervoor dat alles goed door elkaar gemengd is.

Bekleed het bakblik met bakpapier, vul het bakblik met het mengel en druk het heel goed aan met de achterkant van een lepel.

Bak het geheel gedurende 15 minuten op 180 graden en vervolgens nog 30 minuten op 160 graden totdat de bovenkant lichtbruin is.

Laat de havermout-notenreep goed afkoelen voordat je hem gaat snijden.

Eet smakelijk!

Pauline Kortbeek

 

Voedingswaarde

Havermout-notenreep

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!