Food-Body-Mind cover

Na drie jaar bloggen is het eindelijk zover: mijn boek is uit!

Het boek FOOD BODY MIND helpt je een eigen plan te maken voor gezond en lekker leven. De kern is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hoe je langer en gezonder leeft. De prettige bijwerking is dat je direct energieker, slanker en mentaal sterker wordt. FOOD BODY MIND helpt je van de ik-wil-meer-fase naar de ik-wil-beter-fase.

Ja, ja…klets maar raak, ik wil het boek nu bestellen

Tja, ik kan het natuurlijk niet laten in dit uitgebreide blog meer over het boek en de totstandkoming ervan te vertellen. Maar misschien wil je dat geklets helemaal niet horen en gewoon bestellen! Bestel dan via de button hieronder, dan wordt het je toegestuurd.

Waarom een boek?

Sinds mijn eerste blog in januari 2013 heb ik trouw iedere week, zonder 1 week te missen, een stukje geschreven. Schrijven is een vak en in het begin bleek ik nog veel te moeten leren. Eerst waren de blogs kort en wat horkerig, later werden ze lang…veel te lang!! Daarna kwam er wat evenwicht en ontstond er een eigen stijl. Nog niet perfect, maar al veel beter dan 3 jaar geleden!

Veel belangrijker nog is dat ik er steeds meer plezier in kreeg. De vertaalslag van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk en de verandering die zoveel mensen ambiëren, bleek helemaal bij mij te passen.

Uitgever

Maar voor een boek heb je ook een uitgever nodig. Na diverse uitgevers te hebben gesproken, ontstond er een klik met Hans Janssen en Peter van Haaften van Aerial Media Company. Twee mannen met wat grijs aan de slapen en bergen ervaring in het uitgeversvak. Precies wat ik nodig had. Zij vinden dat mijn kracht zit in de manier waarop ik mensen aanspreek. Dat was voor mij een belangrijke erkenning. Eerlijk gezegd schreef ik de blogs bijna altijd ‘pratende tegen mezelf’. Immers, al die kennis en adviezen had ik in eerste instantie vooral zelf nodig. Hans en Peter bleken de juiste mensen op het juiste moment. Hun geloof in mij gaf me vleugels. Ondertussen haalden ze mijn eigen deadline voorzichtig een jaar naar voren. Waarom morgen als het ook nu kan?

Help! Op de foto…

Ik ben veel te bewegelijk voor een foto en sta dus standaard met een gekke bek op het plaatje. Daar moest professionele hulp aan te pas komen! Ik ben oh zo dankbaar dat ik styliste Annelieke Minnee en de fotografen Lieke en Pim van Cameron Studio kon inschakelen. Zij zorgden ervoor dat ik wel bleef plakken op de foto :-)

Boek & blog

Na 3 jaar een blog, nu dus een boek. Het boek is geen verzameling blogs! Uiteraard herken je mijn stem erin en de trouwe lezer zal zo nu en dan ook denken: hé, dat advies komt me bekend voor! Het belangrijkste verschil is dat het boek geen verzameling ‘verhaaltjes’ is, maar een ondersteuning bij het maken van een persoonlijk plan. Je wordt door een heel proces geleid, waarbij langzaamaan een plan ontstaat voor gezond leven: fysiek én mentaal.

Jouw plan voor gezond & lekker leven.

Hoe gezond?

Fysiek en mentaal gezond wil voor mij zeggen dat je zo lang mogelijk in een zo goed mogelijke conditie leeft, lichamelijk én geestelijk. Niet alleen in de toekomst, maar vanaf nu. Het betekent dus niet perse dunner, gespierder of alleen langer leven, maar zo lang mogelijk ziektevrij leven op een zo prettig mogelijke wijze. Hoe gezonder je plan en je gedrag, des beter je je voelt. En het aardige is dat je, als gevolg van dat gedrag, direct – nu dus – beter in je vel zit.

En het mooie is: het is jouw plan, dus jij bepaalt zelf in hoeverre je daarbij vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, broodmijdend, suikervrij of alcoholvrij gaat leven. De waarheid ligt immers in het midden en niet bij een dieet. Resultaat kan je alleen boeken als het voor jou praktisch uitvoerbaar is.

Het boek biedt je dus relevante, gedegen wetenschappelijke informatie met daarbij concrete en praktische hulp om het te vertalen naar jouw leven.

FOOD

Wat heeft het lichaam nodig om te functioneren? In dit deel krijg je uitleg over de functie van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, mineralen, vitamines en bioactieve stoffen. Hoe voorkom je welvaartsziektes? Hoe word je zo oud mogelijk en blijf je tegelijkertijd jong? Tijdens het lezen ontwikkel je een eigen FOOD-plan. Uiteraard staan er in het boek ook recepten en ze zijn allemaal plantaardig. Niet omdat ik vind dat je vegetarisch of veganistisch moet worden. Wel omdat een groter aandeel plantaardige voeding één van de belangrijke pijlers is voor een gezond leven.

En uiteraard krijg je met de ontbijt-, lunch- en dinergerechten alle benodigde voedingsstoffen binnen!

BODY

Beweging wordt behandeld vanuit de visie dat een gezond lijf beschikt over conditie, kracht en lenigheid. Praktische adviezen over het integreren van beweging in je dagelijkse routine. Gouden tips om met zo min mogelijk inzet tot een maximaal resultaat te komen.

MIND

Reken af met een crazy busy leefstijl. Na een inhoudelijke onderbouwing over mindfulness en zelfacceptatie, wordt in dit deel een plan beschreven met concrete meditaties, minimalisme en meer zen in je leven.

Enthousiast? Bestel dan een exemplaar van FOOD BODY MIND!

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!