sambal goreng terong

Bijgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 3 kleine of 2 grote aubergines
  • 2 grote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 10 g tamarindepasta
  • 25 g palmsuiker/kokosbloesemsuiker
  • 400 ml kokend water
  • 3 el olie
  • 1 à 3 tl sambal of fijngesneden verse rode peper
  • 1 tl zout
  • 1 el tamari / sojasaus (zout)

Aubergines in de lengte halveren en plakken van ½ à 1 cm dik snijden. Bestrooien met zout en 1 uur in de oven op 100 graden en vervolgens nog een uur in de oven op 50 graden laten drogen/roosteren tot ze goudbruin zijn.

De ui en knoflook fijnsnijden. De tamarindepasta met de palmsuiker oplossen in 400 ml kokend water.

Verhit in een zware pan of wok de olie en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook, sambal en zout toe en bak tot het geheel goudbruin is. Voeg de tamari toe en bak nog een minuutje. Voeg dan de aubergine en het watermengsel met tamarinde en palmsuiker toe. Breng aan de kook en laat vervolgens nog een half uur pruttelen. Even proeven en afhankelijk van de dikte van de aubergineplakken eventueel nog iets langer laten koken.

Serveer de sambal goreng terong met rijst en lekker veel komkommer om te blussen.

 

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!