kruidige rijst met cashewnoten

Deze kruidige rijst met cashewnoten is echt bijzonder! Dit is vooral te danken aan de combinatie van kardemom, kruidnagel, kaneel en kurkuma. Zorg wel dat je kardamompeulen en niet de poeder hebt, die is vaak nogal smakeloos. Je kan de kruiden bij iedere goed gesorteerde toko kopen. Je kan de rijst met allerlei soorten groentengerechten combineren.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 2 el kokosvet
  • 8 kruidnagels
  • 12 kardamompeulen
  • 2 tl kaneel
  • 150 à 200 g wortels in kleine blokjes
  • 1 tl kurkuma
  • 90 g cashewnoten
  • 50 g rozijnen
  • zout naar smaak

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking (voeg geen zout toe). Ik adviseer je zilvervliesrijst te nemen. Klik hier voor een gegarandeerd droge korrel recept voor het koken van zilvervliesrijst.

Verhit in een wok de olie en fruit de kruidnagels, kardamompeulen en kaneel. Voeg de wortels en de kurkuma toe en roerbak even. Voeg dan de cashewnoten en de rozijnen toe en bak nog enkele minuten. Tot slot de gekookte rijst toevoegen en op hoog vuur nog even opbakken. Breng op smaak met zout.

Een makkelijke, smakelijke en snelle rijst die erg lekker smaakt bij allerlei Indiase curries, maar ook met wat sla of gebakken of geroosterde groenten.

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!