Kruidkoek met wortel en paranoten

Deze kruidkoek met wortel en paranoten is gemaakt met slechts een beetje rietsuiker en is daardoor een prima tussendoortje. Bovendien bevat het paranoten en die zijn heel rijk aan selenium. Veel Nederlanders komen selenium tekort, vooral vrouwen en vegetariërs.

Voor een cakeblik van ongeveer 26 cm lang

Ingrediënten

  • 75 g paranoten
  • 150 g wortels
  • 50 g rozijnen
  • 400 ml water
  • 375 g bloem
  • 75 g rietsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 el (15 g) speculaaskruiden van Dille & Kamille
  • 100 g havermout
  • 4 el (20 g) gebroken lijnzaad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bestuif het met bloem. Hak de paranoten in stukjes. Neem hiervoor een theedoek, vouw de paranoten erin en sla met bijvoorbeeld een deegroller enkele keren op de theedoek. Je kan de paranoten ook in stukjes hakken in de keukenmachine door de ‘pulse’ knop enkele keren in te drukken.

Snijd de wortels in stukjes en blend ze samen met de rozijnen en het water tot een smoothie. De wortels hoeven niet helemaal fijn te zijn, als het maar hele kleine stukjes zijn geworden.

Roer nu de alle ingrediënten tot een glad beslag.

Schep het beslag direct in het cakeblik.

Bak de koek in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

 

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!