Vorige week hebben we New York bezocht, voor het eerst. Het stond al lang op het verlanglijstje, dus toen KLM met een leuke aanbieding langs kwam hebben we direct geboekt.

Het was ontzettend leuk en we hebben heerlijk èn gezond gegeten. Dat deel ik graag met jullie, misschien raken jullie net zo geïnspireerd als ik. En uiteraard heb ik ook een lekker recept meegesmokkeld.

 

Overnachten in een wereldstad

Dat kost natuurlijk veel geld. Maar ja, als je dan toch naar New York gaat, dan wil je natuurlijk wel midden in de pot zitten. Wij hadden het gemunt op Greenwich Village, heel centraal op Manhattan, dichtbij het Meatpacking District en Soho.

De redelijk betaalbare oplossing kwam via Airbnb.com. We hebben dus gewoon gezellig in een soort B&B gelogeerd. Dit was het straatje, erg leuk!

NYC huis

 

Farmers market

En het ging maar door, kraampje na kraampje. Tarwegras, veganistische baksels, lokaal groente en fruit. Prachtig, midden op Manhattan!

tarwe gras

farmers market 2 farmers market 3

 

Winkelen

Prachtige winkels te over! Maar met zulke borden worden we er weer even aan herinnerd wat nu ècht belangrijk is!

bord

 

Dean & DeLuca

Dit is maar één voorbeeld van de enorme hoeveelheid fantastische delicatessenzaken. Met een filmpje! Mijn eerste!

 

Whole Foods Market

Hoezo Groene Winkel, Eko Plaza, Natuurwinkel? Dè enige echte biologische supermarktketen is Whole Foods Market. De Albert Heijn onder de biowinkels. In één woord: geweldig. Heeft er niet iemand zin franchiser te worden in Nederland? Ik word direct klant.

WFM 2 WFM 3 WFM 4

 

ABC Kitchen

Het meest hippe oord waar we aten was ‘ABC Kitchen’. ABC is een soort warenhuis met zeer exclusieve interieurspullen, erg leuk en erg duur. Het restaurant is erg mooi aangekleed en het eten is vooral heel nieuw, anders, puur en lekker. Het wordt ook heel ‘puur’ gepresenteerd. Zo nam ik een boerenkool salade en kreeg….een bord vol rauwe boerenkool. Precies zoals wij het bij de supermarkt in zakken gesneden en gewassen kopen. Tja… En toch was het lekker! Absoluut een aanrader, wel reserveren anders sta je een uur in de rij.

Afbeelding 18 Afbeelding 22

 

Veganistische restaurants

De twee beste ‘vegan’ restaurants waar wij gegeten hebben waren ‘Candle 79’ en ‘Café Blossom’.candle 79

Het beste gerecht van ons weekje NYC was absoluut de Seaweed caviar canapé, avocado, white cheese batons, truffle oil van Café Blossom. Zeer geraffineerd: soort huisgemaakte melba toast met een paar plakjes avocado en daarop mooie, zwarte zeewier, fijngesneden en een druppeltje truffelolie. Yummy!

café blossom

Eataly

Hieronder een collage van foto’s die we gemaakt hebben bij Eataly. Wat een fantastisch initiatief! We zagen hier Italianen rondlopen met open mond van verbazing. Zoiets hebben ook wij nog nooit in Italie gezien. Het beste wat Italie op culinair gebied te bieden heeft onder één dak. Prachtig! En je kon er nog lekker eten ook.

eataly

 

Druk, druk, druk!

Natuurlijk zitten er meerdere kanten aan zo’n meritocratie. En toch is het mooi om te zien dat mensen keihard werken om het beste en mooiste te creeren. Inzet wordt beloond en daarom is het op alle hierboven genoemde adressen druk. Rijen, volle agenda’s, kortom: succes! Heel inspirerend.

En…is er nog een recept deze week? Uiteraard, speciaal meegenomen uit NYC en uitstekend te maken met oer-Hollandse ingrediënten!

 

Recept: Roasted Brussels Sprouts

Eigenlijk houd ik helemaal niet van spruiten… En volgens mij ben ik niet de enige. Maar in New York kregen we ze dus zo en toen was ik definitief om!

spruiten

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 2 rode uien
  • 6 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 2 el ahornsiroop
  • zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruiten schoon en snijd ze in 2-en. Schil de ui, maar laat het kroontje zitten. Snijd nu de uien in 8 partjes, zodanig dat de kroontjes de ringen van de ui bij elkaar houden (zie foto).

Meng in een beker de olie, azijn en ahornsiroop.

Meng de spruiten en de uien met het oliemengsel in een ovenschaal en bestrooi het met een beetje peper en zout.

Zet de schaal een half uur in de oven, schep 1 of 2 keer om en check of de spruiten gaar zijn. Zo nee, nog even (maximaal 10 minuten) in de oven laten staan.

Serveer met gesmoorde paddestoelen en aardappeltjes.

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!