Linda Magazine

Allemaal de laatste Linda magazine gezien? Geweldige foto, Linda straalt! Dit patatje vindt ze ècht lekker.

Rot op met je chiazaad! Stond er in megaletters op de cover. Linda heeft het helemaal gehad met die tarwesap drinkende health freaks die met hun maatje 34 Linda gaan vertellen wat ze wel en niet moet laten. Rot op en doe normaal!

Maar ik ben niet zo van het ‘doe maar normaal’. Maya Angelou zei het zo mooi:

If you are always trying to be normal , you will never know how amazing you can be.

En laten we eerlijk zijn…Linda is ook niet de vrouw geworden die ze nu is, omdat ze nooit haar hoofd boven het maaiveld heeft uitgestoken.

Bij deze dus…lieve Linda, een poging je te verleiden tot een gezonde leefstijl à la Wendy. Gezond èn gezellig!

 

Lieve Linda,

Je bent mooi, leuk en gezond. Zelf klaag je nogal eens over je gezellige heupen, maar het is wellicht goed te weten dat deze vanuit gezondheidsperspectief totaal onschuldig zijn. Dit in tegenstelling tot muffin tops, die kunnen leiden tot allerlei welvaartsziektes. Bovendien vindt de gemiddelde man die heupen helemaal prima (en wat de gemiddelde vrouw ervan vindt zou jou geen lor moeten kunnen schelen).

Die zak patat is lekker en ook mijn guilty pleasure. Zolang we het maar niet te vaak doen, mag dat ook best. Toch? Blijdschap is ook heel erg goed voor de gezondheid en reken maar dat die patat ook mij héél blij maakt.

Hèt probleem zijn natuurlijk die snaaimomenten waarbij je denkt: ‘Ach kom, ik heb het verdiend! Kom op met dat glaasje en die toastjes!’

Daar wil jij toch ook van af?

Mijn geheim is ECHT eten. Want lasagne op zijn tijd is natuurlijk helemaal niet zo erg, maar als lasagne en vanillevla qua voedingswaarde de gemiddelde warme maaltijd is, dan kom je simpelweg voedingswaarde tekort.

En wat doet het lichaam als het een tekort heeft? Het schreeuwt om meer. Het roept dat het meer vitamine A of foliumzuur nodig heeft. Maar omdat we het niet zo goed verstaan en op dat moment geen wortel voorhanden is, pakken we het glaasje en het toastje. We kunnen gewoon geen ‘nee’ zeggen, omdat ons lichaam iets nodig heeft en schreeuwt om voeding.

Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik daarvan gelukkig genezen ben. Ik eet meer, ik eet beter, ben nooit ziek en 10 kg lichter dan toen.

Hoe je dat doet? Gewoon beginnen, bijvoorbeeld met dit alternatief voor de lasagne met vanillevla toe.

En tot slot: complimenten voor jouw magazine, waarin dit onderwerp met een vette knipoog werd behandeld, maar daarnaast ook aandacht was voor de groeiende groep mensen die volledig afhankelijk zijn van de sondevoeding.

Chapeau!

 

De cijfers

Een avondmaaltijd van Linda (lasagne met vanillevla en bosbossen toe) bevat 750 à 800 kilocalorieën. Mijn driegangen menu met soep, pasta en milkshake komt ook op ongeveer die hoeveelheid calorieën uit.

En waarom is een bordje Wendy dan zoveel gezonder?

Omdat je met dezelfde hoeveelheid kilocalorieën veel meer belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Die zorgen ervoor dat je lichaam gevuld en voldaan is. Geen ‘cravings’ meer dus.

Om een beeld te krijgen zie je hieronder de vergelijking voor een aantal belangrijke voedingsstoffen. Voor de diverse voedingsstoffen wordt in deze tabel aangegeven hoeveel procent van de aanbevolen hoeveelheid je binnen krijgt.

 Diner van LindaDiner van Wendy
Vezels14%65%
Kalium36%73%
Magnesium36%96%
IJzer49%81%
Vitamine A6%173%
Foliumzuur20%75%
Vitamine C33%92%

 

Soep, pasta & milkshake

Door als voorgerecht deze overheerlijke wortelsoep te nemen, leg je een lekkere basis vol met vitamine A! Maak een grote pan voor twee dagen.

De volkoren pasta met shiitake is lekker en vullend en bovendien rijk aan vezels (zie recept onderaan deze pagina).

Tot slot geen vanillevla, maar een overheerlijke milkshake die er bij iedereen (en vooral ieder kind) in gaat als pap. Meng hiervoor gewoon wat sojayoghurt, Vifit (met probiotica) of amandelmelk in een blender met bevroren banaan, rood fruit, mango of ander fruit in een blender. Serveer in een leuk glaasje met wat vers fruit erop en klaar!

 

Simpele volkoren pasta met shiitake

pasta met shiitake

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram volkoren pasta (spaghetti bijvoorbeeld)
  • 2 eetlepels kokosvet of rijstolie
  • 1 grote of 2 kleine uien, gesneden in halve ringen
  • lekker veel knoflook, fijngesneden (zo’n 6 teentjes)
  • 400 gram shiitake (ja, gewoon lekker veel want dat is lekker)
  • 16 cherry tomaatjes in kwartjes gesneden
  • 2 à 3 eetlepels tamari of sojasaus (suikervrij!)
  • 1 à 2 eetlepels balsamico azijn
  • zout en peper naar smaak

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Bak in de olie de uien glazig en voeg vervolgens de knoflook toe. Zodra de knoflook begint te geuren de shiitake toevoegen en zo’n 10 minuten op zacht vuur bakken. Zet het vuur wat hoger en voeg de cherry tomaatjes, de tamari en de balsamico azijn toe. Bak op hoog vuur.

Voeg nu de pasta toe aan het shiitakemengsel, meng goed, voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en serveer. Een beetje veldsla smaakt er top bij.

 

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!