limoentaart

Ingrediënten bodem:
• 80 g (glutenvrije) havermout
• 35 g kokosvet
• 1 kleine of een halve banaan
• 50 g dadels
• 35 g honing

Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven, gewone oven iets warmer).

Bekleed een cakevorm van 26 cm lang met bakpapier.

Gebruik een keukenmachine. Laat de machine eerst 20 seconden draaien met alleen de havermout erin. De havermout wordt nu wat fijner van structuur. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan de havermout. Voeg nu ook alle overige ingrediënten toe. Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het geheel één goed gemengde massa is.

Maak de handen nat en verdeel de massa in de cakevorm. Druk het gelijkmatig aan, zodat er een bodem ontstaat van ongeveer ½ tot 1 cm dik.

Zet het cakeblik 25 minuten in de oven en haal het er dan uit.

Limoencrème ingrediënten:
• 1 el geraspte limoenschil
• 1 limoen (uitgesneden, dus dik geschild)
• ½ limoen in 6 hele dunne schijfjes gesneden.
• 50 g kokoscrème (santen)
• 200 ml rijstmelk
• 50 g honing
• 2-10 g agar agar poeder

De hoeveelheid gaar agar kan per merk verschillen, het moet voldoende zijn voor een halve liter vloeistof (het is minder, maar het eindproduct moet stevig zijn), bij pure agar agar is waarschijnlijk 5 gram voldoende.

In plaats van de kokoscrème en rijstmelk kan je ook 250 ml kokosmelk gebruiken.

Snijd de limoen in stukjes en meng het met de overige ingrediënten, behalve de agar agar in een blender of met een staafmixer.

Giet de limoencrème in een pannetje en mix met een garde de agar agar erdoor heen. Verwarm het geheel al roerend tot het kook en laat het dan al roerend nog 1 à 2 minuten koken. Giet het nu over de bodem in het cakeblik. Zet het in de koelkast.

Na 15 minuten is het voldoende stevig om de schijfjes limoen over de taart te verdelen. Laat de limoentaart nu nog minimaal 20 minuten koelen en verdeel het dan in 6 stukjes.

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!