Bourgondiërs met een buikje

Je hebt wel eens meer energie gehad. En dat buikje kan je ook niet meer negeren. Bovendien moet je (of ben je al) aan de bloeddruk-, bloedsuiker en cholesterolverlagers. En een dieet is niet jouw ding, daar geloof je helemaal niet in.

Dan is dit programma voor mannen iets voor jou. In een viertal workshops met vooraf een persoonlijke intake ontwikkel je je eigen gezonde lifestyle. Geen feel good praatjes, maar een wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Jan Heemskerk ging je voor en beschrijft dat proces in zijn boek Als Jan het kan…..

Met enige regelmaat organiseer ik zo’n mannengroep:

  • aantal deelnemers 6 tot 8 mannen
  • persoonlijk intakegesprek met uitgebreide inventarisatie
  • 4 groepssessies
  • persoonlijk evaluatiegesprek
  • terugkom-event

De locatie is steeds in Utrecht en in principe altijd op een vrijdag. Ervaringsfeit: heel dynamische bijeenkomsten in een positieve sfeer.

Prijs voor het gehele traject € 550,-. Dit wordt deels vergoed vanuit je zorgverzekering. Het wordt wel verrekend met het eigen risico.

Wil je hier eens over van gedachten wisselen of dit iets voor jou is? Vul dan het  formulier in. Nee, het verplicht tot niets. Lees ook hieronder de ervaring van Erik van Toor.

Aan het begin van het jaar las ik een interview met Jan Heemskerk. Hij beschreef precies het gevoel dat ik (man, 52 jaar, toen nog onprettig dik) t.a.v. mijn omvang en gewicht had. Ik besloot niet meer te twijfelen maar direct contact op te nemen met Wendy.
Voor mij was het de eerste keer dat ik me druk maakte om mijn lichaamsgewicht dus ik had nul ervaring met diëten.
Maar wat viel het achteraf allemaal mee!

In een half jaar tijd ben ik dankzij Wendy’s adviezen van 103 kg. naar 80 kg. gegaan.
Het grappige is dat Wendy mij gelijk al adviseerde om meer te eten. En dan natuurlijk geen gefrituurde vette troep maar volwaardige voeding.
Met behulp van een handige app kon ik de calorieën en de voedingswaarden bijhouden.
En rustig aan beginnen met wat meer lichaamsbeweging was ook een prima idee. Dus niet meteen als met je midlife crisis badend in het zweet door de sportschool heen banjeren.

Om het drama complete te maken plempte Wendy mij in een praatgroep met andere mannen. Maar zelfs dat viel mee, want de praatgroep bleek te niet bestaan uit psychologische therapiën maar workshops waarin e.e.a. werd uitgelegd over voeding.
Eigenlijk dacht ik dat mijn leven voorbij was en dat ik roemloos ten onder zou gaan in de zee van jo-joënde afvallers.
Maar het tegendeel bleek gelukkig waar. Na een maand begon ik de soyaproducten, de groentes en zelfs de vleesvervangers zowaar nog aantrekkelijk te vinden ook. Kwestie van goede recepten.
Met een gemiddelde van 1 kg. per week ben ik naar mijn streefgewicht gekrompen. En ik voel me veel energieker dan voorheen. Bovendien -niet onbelangrijk- voel ik mij weer toonbaar voor mijn echtgenote. Én ik heb mijn medicijngebruik volledig kunnen afbouwen. Hetgeen in de jaren daarvoor nog niet gelukt was.

Nu is de focus vooral gericht op stabiliseren van mijn huidige gewicht, want afvallen lijkt verslavend te werken. Ook daar adviseert Wendy. Top!

Erik van Toor

Ik wil wel meer weten en bekijken of dit iets voor mij is: