Mooi oud worden

Style begins at 40.

Botox is a waste of money.

Zo aan het einde van het jaar krijg je natuurlijk ook alle ‘wat is in en wat is uit?’ lijstjes. Met het risico dat ik hopeloos achterloop – zo trendy ben ik niet – waag ik me aan een toekomstvoorspelling.

Ik voorspel jullie: ‘oud’ wordt dè trend.

Niet belangeloos

Uiteraard zie ik de trend omdat ik egocentrisch ben, ik denk vanuit mezelf. Maar ja, voor een positieve instelling heb je een flinke dosis egocentrisme nodig. Denkend vanuit jezelf zie je ontwikkelingen die vooral jezelf aangaan. Het is net als het kopen van een nieuwe auto. Je wil graag een auto van merk x kopen en ineens zie je allemaal auto’s van merk x rijden.

Met deze trend is het net zo. Ik word ouder en zie ineens – tot mijn grote verrassing – oude topmodellen op covers verschijnen!

Mooi oud worden

Zijn ze echt?

Natuurlijk zijn er één of twee die zo dom waren een klein ingreepje te laten doen. Dom, want dat is pas ècht uit. Kijk naar Daphne Selfe op de foto: rimpel na rimpel en een flinke bos grijs haar. Mooier zagen we het nog niet vaak. Daphne is 86 jaar en een veel gevraagd model.

Mooie oude vrouw

Daphne Selfe

Schoonheid

Natuurlijk zijn het beauty’s en lijken ze in de verste verte niet op een oma die achter de geraniums, onderuit gezakt in een stoel zit. Hoe kan dat toch?

Het voordeel van oud worden is dat de schoonheidsfoutjes in een jong gezicht bij het ouder worden ‘karakteristiek’ worden. Schoonheid wordt ineens veel echter. De binnenkant wordt prominenter.

Gezondheid & mentaliteit

Op jonge leeftijd kan je een dip – of het nu een fysieke of mentale dip is – nog wel maskeren. Op latere leeftijd wordt dit lastiger. Een fysieke dip uit zich in een grauwe huid en wallen onder de ogen. Ben je ook nog eens mentaal aan het eind, dan stapelen de zorgen zich als een zwemband om de heupen en lopen de rode aderen door je oogwit.

Gelukkig is het omgekeerde ook het geval. Ouderen die zich fysiek en mentaal heel goed voelen, zien er al snel fantastisch uit.

Gelukkig zijn kan je leren

Het beste nieuws is dat je zelf kan zorgen dat je in deze positieve, vicieuze cirkel komt: je zorgt goed voor jezelf, je voelt je lekkerder en ziet er fantastische uit, waardoor je je nòg lekkerder gaat voelen en er nog geweldiger uit gaat zien. Meer weten, lees dan mijn eerdere blog over voeding en een goed humeur.

Chagrijnig? Kijk in de spiegel en lach naar jezelf. Dipje? Doe jezelf iets cadeau.

Natuurlijk weet ik ook wel dat ècht verdriet of een èchte depressie niet weggewuifd kan worden met een lach in de spiegel of een lekker geurtje. Maar laten we eerlijk zijn; velen van ons kampen daar niet mee (in tegendeel) en kunnen gewoon mopperen en zeuren om niets.

Cheer up!

If you can’t make it, fake it!

Tja… last but not least mijn eigen grootste uitdaging. Eigenlijk loop ik het liefst iedere dag in een joggingbroek en de laatste keer dat ik een lippenstiftje kocht is ook al weer een paar jaar geleden.

Goed voor jezelf zorgen houdt echter niet op bij een dagelijkse yogasessie en een groene smoothie. Helaas, was het maar zo! Zoals je op de foto’s ook wel ziet zorgen de dames ook goed voor de buitenkant: een mooie jurkje, een kappertje, mooie make-up, leuke sieraden. Kortom, mijn goede voornemen voor 2015 is dus duidelijk en zal mijn liefje ook blij maken.

Maar er zijn duidelijke grenzen! Mijn haren mogen grijs worden en er komt geen spuit in mijn gezicht J

Ik wens jullie allemaal een mooi, ‘classy’ en gezond 2015!

En…nog leuke voornemens? Laat ze weten in de ruimte onderaan deze pagina!

 

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!