Praktijk

Op dit moment worden er geen nieuwe afspraken ingepland, de praktijk is volledig volgeboekt.
Wil je toch persoonlijke begeleiding? Maak dan een afspraak met één van de onderstaande collegae die ik van harte aanbeveel:
Pauline Kortbeek www.de-eetmevrouw.nl
Michelle Bisschops www.foodandadvice.nl

Specialisaties

Leefstijl therapie bij ziekte

Leefstijl therapie kan ingezet worden als behandeling of als ondersteuning bij een medische behandeling.

Ik ben gespecialiseerd in de volgende aandoeningen:

  • Reumatische aandoeningen
  • Auto-immuunziekten
  • Oncologie: voeding ter voorkoming van kanker en voeding bij kanker
  • Hart- en vaatziekten of een verhoogd risico daarop
  • Maag- en darmklachten
  • Complexe ziektebeelden

Leefstijltherapie voor meer vitaliteit & preventie

Leefstijl therapie kan ook ingezet worden omdat je denkt dat er nog wel wat winst te behalen is. Meer energie en je zowel fysiek als mentaal beter voelen is het doel van veel mensen en het goede nieuws is dat dit vaak haalbaar is. Leefstijl therapie is een holistische benadering gericht op vitaliteit in de meest brede zin van het woord. Het gaat ook over het oprekken van de ‘healthy lifespan’. Immers, de gezondheidszorg kan onze ‘lifespan’ tegenwoordig flink verlengen, maar wat we natuurlijk willen is zo vitaal als mogelijk oud worden.

Afspraak maken

Afspraak maken

Het is aan te bevelen onderstaande informatie goed door te lezen voordat je een afspraak maakt.

Ik ben gespecialiseerd in voeding en leefstijl als therapie bij ziekte. Mijn cliënten hebben dan ook meestal een serieuze aandoening, vaak is deze chronisch. Wil je een paar kilo afvallen en heb je verder geen klachten? Dan adviseer ik je een afspraak te maken met een diëtist die daarin gespecialiseerd is.

Verder is het belangrijk er rekening te houden dat ik beperkte mogelijkheden heb om een afspraak te maken omdat ik hiernaast ook wetenschappelijk onderzoek doe.

Intensief

De gesprekken zijn behoorlijk intensieve sessies, meestal van circa 90 minuten. Vervolgsessies duren soms wat korter. Ik streef er naar trajecten kort te houden, vaak is 1 consult al genoeg.

De sessies vinden plaats online of in mijn praktijk in Utrecht. In dat laatste geval wordt gewerkt conform de voorschriften van het RIVM.

Kosten

De kosten worden in de meeste gevallen deels of helemaal vergoed door je zorgverzekeraar, afhankelijk van de situatie. Het eigen risico is wel van toepassing. 

Verwijzing

Voor een afspraak heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Sommige zorgverzekeraars kunnen hier echter wel om vragen. Raadpleeg hiervoor de verzekeringsvoorwaarden.

Algemene voorwaarden

Op mijn dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Download deze voorwaarden hier (PDF).