Praktijk

Specialisaties

Leefstijl Therapie bij ziekte

Leefstijl Therapie kan ingezet worden als behandeling of als ondersteuning bij een medische behandeling. Ik ben gespecialiseerd in de volgende aandoeningen:

– Reumatoïde artritis
– Artrose
– Oncologie: voeding ter voorkoming van kanker en voeding bij kanker
– Hart- en vaatziekten of een verhoogd risico daarop
– Ondergewicht, ongewenst gewichtsverlies
– Maag- en darmklachten
– Complexe ziektebeelden

Mannengroepen

Mannen met overgewicht en metabool syndroom (verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes)

Meer info

Leefstijl Therapie voor meer vitaliteit & preventie

Leefstijl Therapie kan ook ingezet worden omdat je denkt dat er nog wel wat winst te behalen is. Meer energie en je zowel fysiek als mentaal beter voelen is het doel van veel mensen en het goede nieuws is dat dit vaak haalbaar is. Leefstijl Therapie is een holistische benadering gericht op vitaliteit in de meest brede zin van het woord. Het gaat ook over het oprekken van de ‘healthy lifespan’. Immers, de gezondheidszorg kan onze ‘lifespan’ tegenwoordig flink verlengen, maar wat we natuurlijk willen is zo vitaal als mogelijk oud worden.

Praktische informatie

Verwijzing

Voor een afspraak heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Sommige zorgverzekeraars kunnen hier echter wel om vragen. Raadpleeg hiervoor de verzekeringsvoorwaarden.

Intake & vervolg

Tijdens de intake (1 à 1,5 uur) worden eerst je gezondheidsklachten, je gezondheidstoestand, leefsstijl en doelstellingen geïnventariseerd. Ook kunnen aanvullende metingen worden verricht (bijvoorbeeld gewicht, lengte, lichaamssamenstelling) of worden opgevraagd (denk aan labwaarden).

Hierna wordt in overleg bepaald wat een passend traject is. Dit kan een kort traject van enkele consults of zelfs een eenmalig consult zijn, een programma met een duidelijk begin en einde (inclusief prijsafspraak) of een afspraak over langdurige begeleiding, bijvoorbeeld bij een chronische ziekte. Vervolgconsults duren meestal 30 minuten en niet langer dan een uur.

Op mijn dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Download deze voorwaarden hier (PDF).

Locatie

Mijn praktijk voor Leefstijl Therapie is gevestigd aan de Stadhouderslaan 77 te Utrecht. De praktijk is goed bereikbaar met zowel de auto (betaald parkeren) als het openbaar vervoer.

De intake vindt fysiek altijd plaats in de praktijk of op een andere locatie indien noodzakelijk en mogelijk. Vervolgconsults zijn ook telefonisch mogelijk of per Skype/FaceTime. Er wordt uitsluitend gewerkt op afspraak. 

Tarieven en vergoedingen

Met nagenoeg alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten. Het uurtarief buiten deze contracten bedraagt 75 euro per uur.

Afspraak maken

Voorlopig is het helaas niet mogelijk om een afspraak te maken, omdat al mijn tijd reeds bezet is met bestaande cliënten en het onderzoek dat ik nu doe bij Reade. Zoekt u een goede diëtist in Utrecht die ook verstand heeft van plantaardige voeding en/of voeding bij reumatische aandoeningen? Neem dan contact op met collega Pauline Kortbeek, zij is ook betrokken bij ons onderzoek over reuma, artrose en leefstijl. Klik hier voor haar website.