roerbakgroenten

Dit recept voor soba noodles met roerbakgroenten is gezond, snel en gemakkelijk en heel erg lekker! Varieer al naar gelang de inhoud van je koelkast. Soba noodles zijn gemaakt van boekweit. Soms is er echter ook tarwe gebruikt, check dus goed de verpakking als je echt een glutenvrije variant wilt maken.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten soba noodles

  • 1 el tahin
  • 1 el amandelpasta
  • 2 el tamari of sojasaus
  • ½ tl sambal
  • 3 el kokend water
  • 2 tl palmsuiker
  • 150 g soba noodles (boekweitpasta)

Maak eerst de dressing: meng de tahin, amandelpasta, tamari, sambal, kokend water en de palmsuiker in een bakje tot een mooie, gladde dressing.

Kook de soba noodles zoals beschreven op de verpakking. De boekweit pasta kan na het afgieten wat plakkerig worden, spoel het dan even door met lauw water.

soba noodles

Ingrediënten roerbakgroenten

  • 2 cm verse gemberwortel
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 struik pak choi
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 5 bosuitjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 tl sambal
  • 1 el kokosvet
  • 1 à 2 el tamari of sojasaus

Snijd de gemberwortel en knoflook fijn. Snijd de pak choi in stukjes (het dikkere deel iets fijner), snijd bosuitjes in ringen, de paprika in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm en de champignons in plakjes.

Verhit in een wok het kokosvet en bak de gemberwortel met de knoflook en sambal aan. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak op hoog vuur. Voeg na enkele minuten de bosuitjes, de paprika en de pak choi toe. De groenten laten nu wat vocht los, probeer dit door op hoog vuur te bakken zoveel mogelijk te laten verdampen. Het hoeft niet helemaal droog te zijn, maar mag ook niet te nat zijn.

Bak nu 5 minuten flink door op maximaal hoog vuur en voeg naar smaak 1 à 2 eetlepels tamari of sojasaus toe.

Neem een bord, leg daarop wat soba noodles, schep er wat groenten op en maak af met de dressing.

soba noodles met roerbakgroenten

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!