overnight oatsNou, het zit erop! Zoals ik vorige week al schreef in mijn blog over vasten, heb ik de afgelopen 7 dagen geleefd op alleen green smoothies.

Dag 1
Verliep natuurlijk als een zonnetje en ik heb heerlijk gemotiveerd de mooiste smoothies gedraaid.

Dag 2
Inderdaad, het bekende hoofdpijntje (in de verte, een klein beeetje) waar veel mensen het over hebben die ook een detox hebben gedaan.

Dag 3 en 4
Gingen redelijk, ik voelde me best goed en de smoothies waren prima!

Dag 5
Oeps. Dipje. Ik zag er slecht uit. Veel pukkels en wallen. En ik begon die smoothies ook zat te worden. Maar op zich voelde ik me verder goed, geen reden om te stoppen dus.

Dag 6
Stukken beter! Maar die smoothies… Ik was nu echt wel toe aan wat anders!

Dag 7
Zeer fit en energiek. En tja, als je weet dat dit de laatste dag is, dan maak je gewoon een overheerlijke overnight oats (potje havermout) voor de volgende dag. En lekker vroeg naar bed.

En oh wat was het potje havermout de volgende ochtend lekker! Eindelijk weer eens echt eten.

Conclusie

Ik voelde me over het geheel prima, geen slapte, vermoeidheid en aan het einde van de week voelde ik me zelfs zeer energiek.
Hoewel ik (zeker naar het einde van de week) echt snakte naar wat anders, snakte ik vooral naar andere gezonde voeding. Ik hoefde dus echt niet langs de snackbar om een neusje frietlucht te halen. Ik had oprecht zin in havermout, salade, een mooi zuurdesembroodje of een lekkere veganistische quiche.

Maar oh! Wat was het saai. Aan het einde heb ik overigens wel gebruik gemaakt van de tactiek van Carlo, een oud collega die ooit een soort Modifast kuur deed. Als geboren en getogen Napolitaan vroeg ik hem hoe hij zijn lunch toch zo kon verkwanselen met zo’n smerig pakje chocolademelk. Immers, een beetje Italiaan luncht een uur, geniet van een mooie maaltijd en kan pas dan weer aan de slag.

Hij ging achter zijn bureau zitten, pakte zijn pakje Modifast met rietje en zei: ‘Kijk! Ik zoek op Google gewoon naar authentieke Napolitaanse gerechten, scroll lekker door de afbeeldingen en slurp ondertussen mijn chocolademelk op.’ Hij is er maar liefst 20 kg mee kwijt geraakt.

Dus de afgelopen paar dagen heb ik iedere culi website langs zien komen en alle recepten die de moeite waard waren bewaard voor een beter moment!

We gaan nu weer lekker gewoon koken.

Oh ja…en voor wie daar natuurlijk in geïnteresseerd is: ik ben 3 kg afgevallen en dat is best veel voor iemand van 1 meter 61! Ben benieuwd wanneer het er weer aan zit.

En tot slot natuurlijk wel nog het recept van de beste smoothie van afgelopen week:

– ½ avocado

– 200 g aardbei

– 1 appel

– 1 sinaasappel

– 100 g diepvriesspinazie

– ½ limoen

– ¼ komkommer

– 1 el bijenpollen (kan eventueel zonder of anders een theelepeltje honing toevoegen)

– 1 el hennepproteïne (voor de smaak niet nodig)

– aanvullen met water tot gewenste dikte

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!