Vegetarische Thaise rijstnoedels

Ik heb de rijstnoedels ontdekt… Oh! Wat zijn die lekker! Dit recept is heel erg snel klaar, gezond, 100% plantaardig en uiteraard om je vingers bij op te eten. Het zou natuurlijk nòg gezonder kunnen met volkoren rijstnoedels…die heb ìk echter nog niet gevonden. Dat lijkt me wel wat: zilvervlies rijstnoedels.

 

Ingrediënten Thaise rijstnoedels

Voor 2 personen

  • 150 gram rijstnoedels
  • 1 el olie
  • ½ el Thaise curry uit een potje
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • 1 paksoi in reepjes gesneden
  • 2 el tamari of sojasaus
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram gebakken pinda’s

 

Bereiding Thaise rijstnoedels

Ik gebruik platte, brede rijstnoedels. Je kan ze bij de grotere supermarkten kopen of anders bij een toko. Voor gebruik moet je deze rijstnoedels 15 tot 30 minuten weken in koud water. Ondertussen kan je dan mooi de champignons in plakjes snijden, de paksoi in reepjes en de lente-ui in stukjes.

Giet de rijstnoedels af en week ze vervolgens in kokend water. Verhit dan een eetlepel olie in de pan. Gebruik hiervoor rijstolie, arachideolie of kokosvet, omdat deze hoge temperaturen kunnen verdragen.

Ik heb voor dit recept groene Thaise curry gebruikt uit een potje. Je kan currypasta ook zelf maken, maar er zijn uitstekende kant-en-klare varianten te koop. De hoeveelheid hangt een beetje af van hoe pittig je het gerecht wil hebben. Proef het even voor, dan weet je wat je ongeveer kan verwachten. Ik gebruik zelf in ieder geval een flinke eetlepel voor 2 personen. Meer dus dan in dit recept, maar wij houden dan ook van pittig!

Roerbak de currypasta een minuutje en bak vervolgens de kastanjechampignons mee. Schep vervolgens de paksoi door het mengsel en roerbak ook weer even mee. Giet de rijstnoedels af en bak deze nog even mee en hup…klaar.

Ja echt, dat is alles.

Schep op een bord, verdeel de lente-ui en de pinda’s over de bordjes en smullen maar.

 

Voedingswaarde Thaise rijstnoedels per portie

voedingswaarde thaise rijstnoedels

 

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!