Over Wendy

 

In het kort: diëtist-onderzoeker en auteur van het boek FOOD BODY MIND. Werkend in zelfstandige praktijk voor voeding & diëtetiek en als wetenschappelijk onderzoeker bij Reade.

Wendy WalrabensteinWat is goed leven? Wat is gezond leven? Hoe kan je op een zo fijn mogelijke manier zo oud mogelijk worden?

Dat zijn vragen die mij al jaren fascineren. Uiteindelijk moest het ervan komen…ik hing mijn internationale, zakelijke carrière aan de wilgen om weer bij nul te beginnen.

Het begon voorzichtig met een ‘Certificate in Plant Based Nutrion’ na een opleiding bij de wereldberoemde specialisten Dr. T. Colin Campbell en Dr. Caldwell Esselstyn. Zij gaven ooit Bill Clinton de aanzet om over te stappen naar een ‘plant based diet’.

Daarna volgden een blog, een studie Voeding & Diëtetiek (cum laude afgestudeerd), bestuurswerk bij FEMI, het geven van diverse workshops, de begeleiding van cliënten in mijn praktijk en bij het VU medisch centrum op de afdeling oncologie en een boek. Recent ben ik met mijn droomproject begonnen: wetenschappelijk onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma bestaande uit voeding, stress management en beweging, op ziekte, te beginnen bij reumatoïde artritis en artrose.

Mijn boek FOOD BODY MIND gaat over mijn passie: mensen helpen op hun weg naar gezonder en beter leven, zonder concessies te doen aan wat het leven leuk en prettig maakt. Hierover praat ik graag via mijn pen, maar ook in het openbaar. Neem gerust contact op als je graag een lezing of workshop wilt organiseren.

Maar ik doe dit ook graag heel concreet, door bijvoorbeeld groepsbegeleiding bij organisaties. Of 1 op 1: samen aan het werk, zodat jij je direct beter kan voelen en hier langer van kan genieten.

Kijk voor meer informatie op voedingsadvies of stuur mij een berichtje. Ik krijg heel veel e-mail en kan dus niet op alles antwoorden, maar ieder bericht wordt gelezen!

nederlandse vereniging van dietisten

Lid van de Nederlandse
Vereniging van Diëtisten

Certificaat Plant Based NutrionGecertificeerd in
Plant Based Nutrition

Ingeschreven in het Kwaliteitsregister
voor Paramedici (nummer 19913588489)