Dr. Wendy Walrabenstein

Ik ben econoom, diëtist en onderzoeker. Inderdaad, een bijzondere combinatie! Na jaren in de bankwereld ontwikkelde ik een interesse in gezond leven. In Italië ontdekte ik dat ouderen daar veel fitter en gezonder waren dan ik gewend was. Zo kwam ik uit bij de Blue Zones, die destijds net waren geïntroduceerd. Met mijn man begon ik onze leefstijl steeds een stapje gezonder te maken.

Blue Zones

Superinteressant natuurlijk! Wil je er meer over weten, lees dan mijn boek of luister deze podcast die ik met Arie Boomsma opnam en die helemaal in het teken staat van de Blue Zones.

Terug in Nederland studeerde ik Voeding & Diëtetiek en begon ik als (klinisch) diëtist. Mijn nieuwsgierigheid naar het effect van voeding en leefstijl op gezondheid groeide, wat leidde tot onderzoek en een promotie op het project ‘Plants for Joints’.

Ik focus me nu op het implementeren van het vervolg: Plants for Health, het evidence-based leefstijlprogramma voor veel voorkomende aandoeningen. Ik zie ook nog steeds cliënten in mijn praktijk. Daarnaast ben ik betrokken bij stichtingen en organisaties die impact hebben op de gezondheid van mens en planeet.

Wil je nog iets meer over me weten? Bekijk dan mijn LinkedIn-profiel en mijn publicatielijst. Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief onderan deze pagina.

‘Ben jij dan vegan?’

Die vraag krijg ik vaak. Je vraagt je wellicht ook af of ik je ga adviseren om vegan te worden. Maar in mijn advisering staat overwegend plantaardige voeding centraal, gebaseerd op de wetenschap (evidence-based).
‘Overwegend’ betekent dat je niet 100% plantaardig hoeft te eten voor een maximale gezondheid. We weten dat meer plantaardig vaak beter is, maar of dit nu 80% of 90% zou moeten zijn is nog niet helemaal duidelijk.

Ik probeer zelf 100% plantaardig te eten, dus zo weinig mogelijk dierlijke producten. Dit gaat voor mij niet alleen over gezondheid, maar ook over liefde voor alles wat leeft en het milieu. Daarin doe ik gewoon mijn best, zoals jij dat vast ook doet. Ik praat graag over ‘goed doen’, maar ik houd niet van oordelen.

Dus: ontwikkel je eigen persoonlijke leefstijl.

Voor mensen

Wil je een consult inplannen? Van harte welkom, sorry voor de wachtlijst! Klik hier om verder te gaan. Je kunt ook eerst de referenties bekijken of mijn boek lezen.

Heb je reuma of artrose, kijk dan ook even bij Plants for Health.

Als je sneller aan de slag wilt, kijk dan ook even bij mijn collega’s van De Eetmevrouw en Diëtistenpraktijk Roots

Voor organisaties

Om een beeld van mijn achtergrond te krijgen kun je het beste mijn LinkedIn-profiel bekijken Wil je mij uitnodigen als spreker? Kijk dan ook even hier, dan krijg je een indruk. Vooral de Podcasts met Arie Boomsma worden zeer gewaardeerd.

Neem voor meer informatie contact op via deze pagina.

Voor funders

Oh ja, ik ben altijd op zoek naar mensen en organisaties die willen investeren in de goede zaak. Concreet zoek ik naar funding voor de Physicians Association for Nutrition, zowel internationaal alsook specifieke landen, waaronder Nederland. Hierbij gaat het over geef-geld gericht op betere voeding voor de gezondheid van mens en planeet.

Voor Plants for Health zoeken we impact-investeerders, mensen en organisaties die mee willen investeren in de implementatie en opschaling van evidence-based leefstijlprogramma’s op basis van plantaardige voeding, beweging, stress- en slaapmanagement voor mensen met een veel voorkomende aandoening. Plants for Health is actief in Nederland en ook internationaal.

Verder praten? Stuur me een berichtje!

Inhoudsopgave

Voorwoord

Voorwoord door prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg

Inleiding

Hoofdstuk 1. Ziek of gezond?

Hoofdstuk 2. En waarom gaat het nu wel lukken?

Food

Hoofdstuk 3. De waarheid over voeding

Hoofdstuk 4. Wat heb jij nodig?

Hoofdstuk 5. Brandstof

Hoofdstuk 6. Anticarb, anti-eiwit, antivet of anti-alles?

Hoofdstuk 7. Alle voedingsstoffen op een rij

Hoofdstuk 8. Inflammatie: bron van ziekte & veroudering

Hoofdstuk 9. Eten voor je leven!

Hoofdstuk 10. Jouw FOOD-plan

Body

Hoofdstuk 11. Zittend door het leven

Hoofdstuk 12. Telt golfen ook?

Hoofdstuk 13. Praktische tips voor de niet-topsporter

Mind

Hoofdstuk 14. Mentale gezondheid

Hoofdstuk 15. Pillen of wortels?

Hoofdstuk 16. Authenticiteit & zelfacceptatie

Hoofdstuk 17. Mindfulness & meditatie

Hoofdstuk 18. Rust & slaap

Hoofdstuk 19. Maak je leven meer zen!

Hoofdstuk 20. Voel je het al?

- Het 21-dagen inspiratieplan

- Voorbeeld weekmenu vasten

- Recepten

Bijlagen

- Hoeveel energie verbruik je per dag?

- Wat doen vitamines en mineralen in je lichaam?

- FOOD BODY MIND Weekplanner

- Checklist voorraadkast

 

Bronnen

Boek Food Body Mind WendyWalrabenstein

Te koop bij je lokale boekhandel of online:

Bol.com
Bruna
Libris

Waarom is dit zo georganiseerd?

Ik besteed vaak veel tijd aan vooronderzoek, ook om te kijken of er op wetenschappelijk terrein nog ontwikkelingen zijn waarmee ik je nog beter kan adviseren. Daarom wil ik zo min mogelijk tijd besteden aan het heen en weer mailen om tot een afspraak te komen.

En verder vraag ik je om vooraf te betalen, dat scheelt ook weer tijd voor administratie omdat dit proces geautomatiseerd is. Uiteraard ontvang je na het consult een keurige factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Je krijgt dan mogelijkerwijs (een deel van) de kosten terug, afhankelijk van je verzekering en de stand van je eigen risico.