Rauwe worteltjestaart

Deze heerlijke worteltjestaart is rauw, suikervrij, volledig plantaardig en zeer geschikt als dessert of zomaar tussendoor. Ik heb het al aan een groot aantal mensen voorgeschoteld en iedereen is enthousiast!

Het recept is een aangepaste versie van de Raw Vegan Carrot Cake van Kris Carr.

Recept voor een taartje van 26 cm (cakevorm), dat zijn 6 stukjes.

Ingrediënten taart:

  • 75 g paranoten
  • 175 g wortels
  • 1 appel
  • 12 dadels
  • 1 cm gember, klein gesneden
  • ½ tl vanillepoeder (geen vanillesuiker!)
  • ½ tl kaneel
  • 1 el limoensap (rest van de limoen gebruik je voor de topping)
  • 2 el gemalen kokos

Ingrediënten topping:

  • 100 g cashewnoten
  • sap van 1 limoen (min 1 el voor de taart)
  • 6 dadels

Garnering:

  • 6 walnoten of 6 pecannoten

De cashewnoten moeten minimaal 6 uur weken in water. Ik zet ze gewoon de nacht ervoor in het water, want hoe langer ze weken, des te romiger wordt de topping.

Bekleed een cakeblik van 26 cm met bakpapier. Snijd de wortels en de appel in hapklare brokken en doe ze in een keukenmachine. Laat de keukenmachine niet aan één stuk draaien maar gebruik de ‘pulse’ knop om de wortels en appels in kleine stukjes te snijden.

Voeg nu alle overige ingrediënten voor het taartje toe en pulse het geheel tot het een plakkerige massa is, maar niet glad. Het geheel moet bestaan uit hele fijne brokjes.

Schep de massa in het cakeblik en druk goed aan, zodat er een mooie, egale laag ontstaat.

Voor de topping heb je een goede blender nodig. Meng de limoensap met 50 ml water en de dadels. Laat de blender draaien, tot de dadels heel fijn zijn. Voeg dan de cashewnoten toe. Blend het geheel tot een romige, gladde massa. Je zal af en toe de blender een handje moeten helpen door de massa om te scheppen en eventueel nog een eetlepel water toe te voegen. Maar uiteindelijk heb je dan een heerlijke, zoete crème.

Verdeel de cashewcrème over de wortellaag in de cakevorm. Zet de cakevorm minimaal een uur in de vriezer en haal het een half uur van te voren uit de vriezer. Als de taart lang in de vriezer staat en helemaal bevroren is, dan kan je het beter een uur voordat je het gaat eten uit de vriezer halen.

Snijd de taart in stukjes en serveer het kaal of garneer het met een walnoot of pecannoot.

Smullen maar!

Ook interessant

Share this....

Deel dit met je vrienden!